Interview Duurzaamheid is belangrijk

Kirsten Defesche, P&O Consultant, Q-Park NL

“Ik vertegenwoordig Q-Park bij de werkgevers in Maastricht Bereikbaar, waarmee we medewerkers enthousiast proberen te maken om uit de auto te komen. Daar hebben we twee testen voor gedraaid, waaronder een met het gebruik van de elektrische fiets. Dat was een groot succes; 6 mensen hebben na die test zelf een e-bike gekocht. Best veel als je nagaat dat het een prijzige aanschaf is. Maar ze fietsen dan ook flinke afstanden, bijvoorbeeld vanuit Geleen naar Maastricht, zo’n 20 kilometer.

Ik merk dat steeds meer collega's er genoeg van hebben om 's ochtends en 's avonds in de file te staan. Hierdoor gaan ze naar alternatieven kijken zoals het openbaar vervoer (OV). Daar heeft Q-Park NL oplossingen voor bedacht. De mogelijkheden voor reiskostenvergoeding hebben we iets uitgebreid en medewerkers kunnen nu ook een OV-kaart aanvragen. En we stimuleren het Nieuwe Werken. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om later te beginnen en langer op kantoor te blijven, of thuis te werken wanneer dat kan, waardoor ze de spits kunnen mijden.

Zelf vind ik duurzaamheid ook heel belangrijk. Ik doe elk jaar mee met het CO2 voetafdruk calculatie programma en kijk wat ik thuis aan energie verbruik. Ik werk niet alleen in Maastricht waardoor ik vaak onderweg ben met de auto. En dan probeer ik zo zuinig mogelijk te rijden.”

Q-Park De Rotterdam, Rotterdam, Nederland